The Spirit of Wine

Over ons

Enjoy the Good Life!

Wij, Lowie en Jennifer van Herpen heten je welkom en nodigen je uit om kennis te maken met onze ruime keuze van meer dan 400 verschillende Wijnen 150 soorten Whisky en 100 speciaal Bieren. Voor elke gelegenheid iets passends. Wij adviseren U graag voor heerlijke Wijn & Spijs combinaties, om lekker te borrelen of om een mooi cadeau te geven! Wij nemen graag de tijd voor u en maken er iets bijzonders van. We staan bekend om onze ruime productkennis van alle mooie dranken die we zorgvuldig selecteren en waarvan we graag het verhaal dat achter de fles schuilt belichten!
Join us en stap gewoon even binnen!  Er staat altijd iets open om te proeven en op zaterdag is er tussen 15.00en 16.00 uur altijd een kostenloze inloopproeverij.

Graag tot ziens!

Jennifer en Lowie van Herpen

 

 

Onze locatie

Vlakbij de plaats waar het Kaas en Brood volk afgeslacht werd in 1492, en de Spanjaarden de plaatselijke kerk in 1573 tot ruïne maakten en ooit Bakkertje Schuit zijn nog steeds beroemde pand had is nu het hart van centrum Heemskerk.
Als je in Schotland of Ierland komt laat men oude, niet meer gebruikte huizen gewoon staan tot ze in elkaar zakken. De geest van de laatste bewoners huist daar immers in.
Wij in Nederland hebben daar niet de ruimte voor.
En dus voelen wij niet dezelfde verbondenheid met oude gebouwen als mensen in minder dichtbevolkte gebieden.
Vandaar dan ook dat men in de jaren zestig besloot het dorp Heemskerk te moderniseren.
Alle oude huisjes rond de oude kerk gingen tegen de vlakte, en met hen de kleine oude bedrijfjes.
Alle kans dat dat op economische gronden anders ook gebeurd was, maar nu lijkt het wel of die oude pandjes de laatste connectie waren met het oude dorp dat door de immigranten vanwege de Hoogovens toch al onherkenbaar was geworden.
Dat de ontzettend hippe Super Leefkuil op het Burgemeester Nielenplein niet bleek te werken was een ook in privékring gemaakte fout.
Langs de oude Kerkbeek ontstond ooit de Maerelaan, met een regenjassenfabriek, een Witgoedhandel van Sprengers, en bijvoorbeeld een Viswinkel.
Maar de tijd schrijdt voort en nieuwe gebouwen verrezen waar andere werden afgebroken.
Zo werd vlak naast de oude Viswinkel de winkel van Sprengers gesloten en kwam er een slijterij in.
Allereerst de winkel van Randeraat die er Wijn, Sherry en Port verkocht die je zelf een vaatje  kon tappen.
Nou ja, uit een vaatje…er liep een bierleiding door een vat die verbonden was met een roestvrijstalen vat waar onder stikstofdruk de wijn uit het vat geleid werd.
Dat systeem bleef werken tot 2005..
Intussen was er de Marquetteslijterij in gevestigd, en later wijnhandel Jan Broekkamp.
Vanaf 2005 vindt men er the Spirit of Wine van Lowie van Herpen.
Die toevallig bovenmatig geìntersseerd is in geschiedenis en ook elke vrijdag een visje kwam halen in de oude viswinkel met zijn moeder als er Markt was…

 

Geef een reactie