The Spirit of Wine

Wijn in het zonnetje

2019 Masseria Trajone DOP Nero d’Avola, Italië

€ 8.95 per fles € 45.- per doos!

Prachtige rode wijn met een mooie dieprode kleur en intense aroma’s van vanille, tijm en zwart fruit. In de mond vol en kruidig, stevig met veel fruit. Van de lange, sappige lange afdronk, geniet je nog lekker na!

Wijnen uit Zuid-Italië

Met de 3de generatie van de familie aan het roer lukt het om een brede waaijer aan wijnen te presenteren uit Midden- en Zuid-Italië onder de naam Masseria Trajone. De wijnen weerspiegelen de authenticiteit en typische kenmerken van elke streek. De omvangrijke diversiteit van het Zuiden van Italië vangt Masseria Trajone in een uitgebreid assortiment van zonnige wijnen.

Het verhaal van Masseria Trajone begint bij Manlio Mergè. Hij startte rond 1920 met de productie van wijn en olijfolie. Zijn zoon Armando en zijn kleinzoon Felice brengen het wijnhuis hogerop. Felice investeert in het bedrijf door internationaal kennis op te doen van wijnbouw. In combinatie met de kennis en ervaring van het eigen land waar hij opgroeide, lukt het Felice om met Femar Vini de kwaliteit en hoeveelheid soorten wijnen op een hoger plan te brengen.