The Spirit of Wine

Wijnreis naar Boutinot Frankrijk

Op wijnreis naar Boutinot in Frankrijk. Vlakbij het pitoreske dorpje Segurét waar ook een van de wijnen naar benoemd is in het prachtige Rhone gebied. Ja, ik ben een bofkont dat ik met een select gezelschap van Coenecoop wines mee op ries mocht. Paco onze enthousiaste reisleider en Movanne de bevlogen wijnmaakster hebben ons de inns en outs rond hun wijnen en de wijngaarden laten zien en werden we aan het eind zelfs op onze kennis getoetst in een heuze schriftelijke test…alles uiteraard onder het genot van een heerlijk glas wijn! De streek is zeker een vakantietrip waard zoo mooi! In twee dagen hebben we best veel gezien en ook nog een berg beklommen, pfff  mhihi, maar de Rosé leste onze dorst weer bij terugkomst 🙂
Heel bijzonder was het samenstellen en bottelen van onze eigen wijn en dat luisterd heel nauw kan ik je vertellen! Cuvée Jennifer bestaat uit 63% Grenache 23% Syrah en 5% oak …mmmm the best 😉 De mooie blends van Movanne kon natuurlijk niemand evenaren en blijft mijn absolute favoriet is ‘Les Six’ (van ses druivensoorten gemaakt) van Cairanne een echte  tongstreler !! Bedankt iedereen ik heb genoten het was boeiend, leerzaam, leuk en vooral heerlijke wijn!

Jennifer