The Spirit of Wine

Selbach Riesling, Salmo Salar

‘Vis moet zwemmen’ dachten ze bij het huis Selbach en beeldde de Atlantische zalm prominent af op het etiket. Eigenzinnige producenten weten heel goed waar hun wijn het best tot zijn recht komt, wie zijn wij om daaraan te twijfelen? Dus Atlantische zalm moest er komen, ondersteund door asperges en kleine ‘Bordeaux’ aardappeltjes: een eenvoudige doch voedzame maaltijd is het minste wat we kunnen doen, nietwaar?

De Riesling is direct droog mineralig in de neus: kiezel en kalk, (maar ook iets ongrijpbaars als de prettige geur van een schoon en goed gestreken overhemd wat je net uit de kast pakt) met daarbovenop groene appel. In de mond frisse zuren van appel, iets citrusfruit, in de afdronk onmiskenbaar abrikoos.

Sprankelend en door een niet al te hoog alcohol gehalte een perfecte lunchwijn, maar ook later op de dag prima toepasbaar bij de klassieker zalm/asperge. Knisperfris en droog, de nieuwe ‘Franse’ stijl uit Duitsland. Op voorraad bij The Spirit of Wine

 

Selbach