Loading images...

Zondag review Le Rosé de Giscours 2008

We vieren de mooie lentedagen met een rosé van het beroemde huis Château Giscours (3me Cru en 1855). Ik heb héél mooie herinneringen aan de Giscours Margaux 1982 (een van de allergrootste jaren in de Bordeaux) waar we ooit de beschikking over hadden.

Nu is er niet veel rosé uit de Bordeaux te koop, de grond is daar simpelweg te duur voor maar in jaren van extreem grote oogsten kan ik me voorstellen dat je wat moet met het al het fruit wat niet naar de 1e wijn gaat. Deze ‘Le Rosé’ is een beetje a-typisch te noemen, zo is de kleur al wat meer rood dan echt roze, en de druivensoorten van de Bordeaux laten zich toch gelden.

In de neus direct overvloedig rood fruit maar ook iets wat lijkt op aardbeien ijs! Zacht vloeibaar fruit in de mond, de kers voert de boventoon, overgaand in een vrij lange afdronk die droog en een beetje ‘woody’ eindigt.

Heerlijk op deze mooie zondag bij een Bar-B-Q van lamsworstjes en spiesjes van gemarineerde varkenshaas. Serieuze rosé (gelukkig voor een fractie van de prijs van de Grand Cru), gemaakt voor de maaltijden buiten.
Giscours