The Spirit of Wine

Sappig fruitige Red Blend van Lammershoek

red blend

Zelden wordt een wijn zo nadrukkelijk voor een gebruiksdoel gepositioneerd, de Zuid-Afrikaanse winery naam en het etiket wijzen, nogal schaapachtig, op het combineren met lamsvlees.

Dat gaan we doen dus! Een stukje lamsbout zorgvuldig gemasseerd met citroen, knoflook, rozemarijn en wat salieblad, wat droog geroosterde gele courgette (bekwast met munt-cayenne olijfolie) en een eenvoudige salade.

The Innocent is een blend van bijna alle bekende ‘Rhône’ druiven: Syrah, Mourvedre, Carignan, Grenache, aangevuld met wat Chenin Blanc, Pinotage en zelfs Zinfandel! Leuk detail: de beroemde Duitse voetbal legende Franz Beckenbauer is een van de hoofdinvesteerders van Lammershoek, dat doet er verder niet toe, maar ik vermeld het toch maar even.

Een mond vol met sappig fruit, voldoende zuren en kruidigheid. Samen met het lam en een dotje bearnaisesaus ronduit verslavend!
Volgens mij een mooie suggestie voor het aanstaande Paasdiner. Ik zou een extra flesje achter de hand houden!

Komende zaterdag vanaf 14:00 uur komt, onder anderen, deze wijn aan bod. Het zal me niets verbazen als er ook iets met asperges opduikt….