The Spirit of Wine

Muscat d’Alsace: feestelijk anders

Een buitenbeentje deze muscat van het befaamde huis Trimbach, een beetje een ‘snob’ onder de Elzassers, maar daarom niet minder interessant: atypisch want in plaats van rond, zwoel en bedwelmend is deze jeugdig en fris als een jonge blom met een licht bloemig parfum. Anders dan de dessert wijnen is deze Muscat d’Alsace beendroog te noemen en compleet anders van karakter. In de neus een lentetuin met allerlei bloesem geuren en fris citrus, droog en verfrissend op de tong met wit fruit en limoen. Combineert wonderwel met wat vettere en rijke gerechten, voor de liefhebbers juist met iets gerookt daarin.

Daar gaan we dan: opgerolde spelt pannenkoekjes met mousse van gerookte paling-roomkaas (met..ahum…klein scheutje Talisker), champignons gevuld met walnoten-sjalotten-crème fraîche en gegratineerde mosselen op de schelp met een broodkruim-geitenkaas toefje. Allemaal feestelijke voorgerechtjes die door de muscat nog eens véél beter uit de verf komen, succes verzekerd bij de komende feestdagen!
muscat d Alsace