The Spirit of Wine

Wereld Wijn

Vandaag een beschrijving van een nieuwe wijn in het assortiment: Syrah-Shiraz van Francis Coppola, sinds 2006 wijnmaker in Californië, Coppola is uiteraard het bekendst als filmregisseur. (Ik zag als 21 jarige pacifistische jongere zijn meesterwerk Apocalypse Now, een van de meest zwartgallige oorlogsfilms ooit geproduceerd.)

Maar zijn wijnen mogen er ook zijn, het werd in 2011 reeds wijnbedrijf van het jaar in de USA. De naam Syrah-Shiraz geeft aan dat het gaat om het beste van oude en nieuwe wereld.syrah_shiraz
De wijn valt op door intens donker kersfruit, en kruiden in de neus met ergens onderin iets ‘dierlijks’. Rond en weldadig in de mond, soepel en vol op het fruit, toegankelijk en genereus met een echt USA vanille tintje. In de afdronk wordt het wat droger met een hint van mokka.

Als begeleider van bijvoorbeeld wild-zwijn medaillons met, haricots verts en stamp van Opperdoezers een prachtige wildwijn voor een toch vriendelijke prijs. (19,95)
syrah_shiraz2