Loading images...

Wijn van de Maand

Elke maand selecteren wij bijzondere wijnen voor u die verrassend, lekker en betaalbaar zijn!
Deze maand mooie Wijnen uit Romenië! € 6,95 per fles ; € 35,- per doos

Nonius Feteasca Neagra Syrah

Stijlvolle wijn gemaakt van de inheemse Feteasca Neagra, voor het frivoole in de wijnen met de internationle Syrah voor body en structuur in de smaak.  Tijdens de rijping in rvs gebruikt men ook houten staven van Frans eiken om de wijn een zachte houttoon mee te geven.


Nonius Feteasca Regala Chardonnay

en neus vol van tropisch fruit zoals ananas en guave. Volle, rijke aanzet ondersteund met zorgvuldig houtgebruik en wederom rijp tropisch fruit zoals ananas.

Roemenië nieuw? Het is een land met een lange historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië. Ze namen nieuwe technologie en werklust mee dat vandaag de dag nog steeds aan de basis staat van het succes van Cramele Recas. De wijngaarden, 600 hectaren groot, zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken. De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt en het team van wijnmakers staat onder leiding van de Australische Hartley Smithers en de Spaanse Nora Iriate. Hierdoor worden de wijnen van Cramele Recas wereldwijd geroemd om zijn uitstekende prijs kwaliteit verhouding!