Loading images...

Wijn van de Maand Special

Wijn van de maand special Prachtwijnen uit Chile van De Viña Requingua-wijngaarden Arte Noble! Superactie met ook nog een speciale 5+1 gratis aanbieding!!

Arte Noble Viña Requingua Viognier

Lichte, gouden kleur. Heerlijke neus van gele bloesem, nectarine, ananas en rijpepeer. Rijkelijk en weelderig mondgevoel. Zachte, droge wijn met veel zon en rijp fruit!

Foodparing:
Gebakken of gegrilde stevige of vette vis, wit vlees, gevogelte of pluimwild. Mooie begleider ook voor de vegetarische keuken.
Climate:
Warm klimaat met een mediterraan regenregime met een groot verschil tussen dag- en nachttemperaturen. Dit komt doordat de Stille Oceaan en het Andesgebergte vlakbij gelegen zijn.
Underground:
Ondiepe, alluviale bodem van zandig leem en een rotsachtige ondergrond.

Vinification:
De gisting begint met actieve droge gist (Bayanus) bij een temperatuur van 16-18°C. De wijn wordt 2 maanden “sur lie” bewaard in roestvrijstalen vaten.

Arte Noble Viña Requingua Carmenère

Intense robijnrode kleur met paarse tinten. Zeer expressieve neus met hints van bramen, mokka en gerookte tonen. Fluweelzachte structuur met een sappige, frisse smaak en noties van geroosterde rode paprika.

Foodparing :
Heerlijk bij (gegrild vlees), stoofpotjes en zachte kazen.
Climate:
Warm klimaat met een mediterraan regenregime met een groot verschil tussen dag- en nachttemperaturen. Dit komt doordat de Stille Oceaan en het Andes gebergte vlakbij gelegen zijn.
Underground:
Diepe en erg rotsachtige bodem met zanderige leem textuur.

Vinification:
Jaar van de plantage: 2003. Trellising systeem: Vertical Shoot gepositioneerd latwerk Dichtheid: 3330 planten/ha. Opbrengst: 14 ton/hectare. Oogst methode: Hand plukken, met dubbele selectie in de wijngaard, in de eerste week van mei. Maceratie: 12-16 dagen met koude pre-fermentatie maceratie gedurende vier dagen minder dan 10°C. Extraction: Traditionele pompen-over. Gisting: Begint met actieve droge gist (bayanus) Temperatuur: 25°C-28°C . Aging: Wijn bleef op de moer in contact met Frans eiken voor zes maanden.

De Viña Requingua-wijngaarden (opgericht in 1961 door Santiago Achurra
Larraín) zijn gelegen in de Curico vallei, 200 kilometer ten zuiden van de
hoofdstad Santiago. De vallei is werkelijk een paradijs voor druivelaars: ideaal
klimaat, vruchtbare bodems geschikt voor diverse druivenvariëteiten, irrigatie met
zuiver bergwater afkomstig van de immer besneeuwde Andes-bergtoppen. Een
ziektevrij klimaat waar wijnstokken niet geënt hoeven te worden op phylloxeravrije
wortels.