Loading images...

Over ons

Enjoy the good life!

Welkom, maak kennis met onze ruime keuze uit meer dan 400 verschillende Wijnen,150 soorten Whisky en 100 speciaal Bieren. Voor elke gelegenheid iets passends. Bij Wijn & Spijs, om lekker te Borrelen of een mooi Cadeau te geven, wij nemen graag de tijd voor u en maken er iets bijzonders van. We staan bekend om onze creatieve manier van inpakken, kennis van Wijn, Whisky & Bier en onze gezellige en leerzame Proeverijen op het prachtige Château Marquette!

Graag tot ziens! Jennifer en Lowie van Herpen & Team

 

Bites & Beats 2015

 

Onze locatie

Vlakbij de plaats waar het Kaas en Brood volk afgeslacht werd in 1492, en de Spanjaarden de plaatselijke kerk in 1573 tot ruïne maakten en ooit Bakkertje Schuit zijn nog steeds beroemde pand had is nu het hart van centrum Heemskerk.
Als je in Schotland of Ierland komt laat men oude, niet meer gebruikte huizen gewoon staan tot ze in elkaar zakken. De geest van de laatste bewoners huist daar immers in.
Wij in Nederland hebben daar niet de ruimte voor.
En dus voelen wij niet dezelfde verbondenheid met oude gebouwen als mensen in minder dichtbevolkte gebieden.
Vandaar dan ook dat men in de jaren zestig besloot het dorp Heemskerk te moderniseren.
Alle oude huisjes rond de oude kerk gingen tegen de vlakte, en met hen de kleine oude bedrijfjes.
Alle kans dat dat op economische gronden anders ook gebeurd was, maar nu lijkt het wel of die oude pandjes de laatste connectie waren met het oude dorp dat door de immigranten vanwege de Hoogovens toch al onherkenbaar was geworden.
Dat de ontzettend hippe Super Leefkuil op het Burgemeester Nielenplein niet bleek te werken was een ook in privékring gemaakte fout.
Langs de oude Kerkbeek ontstond ooit de Maerelaan, met een regenjassenfabriek, een Witgoedhandel van Sprengers, en bijvoorbeeld een Viswinkel.
Maar de tijd schrijdt voort en nieuwe gebouwen verrezen waar andere werden afgebroken.
Zo werd vlak naast de oude Viswinkel de winkel van Sprengers gesloten en kwam er een slijterij in.
Allereerst de winkel van Randeraat die er Wijn, Sherry en Port verkocht die je zelf een vaatje  kon tappen.
Nou ja, uit een vaatje…er liep een bierleiding door een vat die verbonden was met een roestvrijstalen vat waar onder stikstofdruk de wijn uit het vat geleid werd.
Dat systeem bleef werken tot 2005..
Intussen was er de Marquetteslijterij in gevestigd, en later wijnhandel Jan Broekkamp.
Vanaf 2005 vindt men er the Spirit of Wine van Lowie van Herpen.
Die toevallig bovenmatig geìntersseerd is in geschiedenis en ook elke vrijdag een visje kwam halen in de oude viswinkel met zijn moeder als er Markt was…