Loading images...

Beloond geduld: Graham’s “The Tawny”

De eerste dag van de maand maart,
de winter lijkt op haar einde, de
dagen lengen: zondag bij een mager
zonnetje achter het glas genietend
van een nieuwe ‘old style’ tawny port.
Zo eentje van: we wisten dat we het
konden maar we waren het een beetje
vergeten. Gramham´s, een port huis
sinds 1820 heeft de tawny zo’n beetje
opnieuw uitgevonden door een wat
langere dan gebruikelijke
houtopvoeding, 7 tot 9 jaar wordt er
bij deze ‘The Tawny’ gefluisterd…
en dat proef je.Mooie geelbruine tint
in het glas, overweldigend mooi eikenhout,
specerijen en frisse citrus in de
neus gevold door gedroogd fruit.
the tawny
Deze smaken golven mooi door in
de mond maar zonder dat het klef en
plakkerig zoet wordt, door de lange
houtrijping ontstaat zelfs en
zekere droogheid die een prettige
lange afdronk toestaat. After dinner
natuurlijk, maar ook als mini
proeverij op de zondagmiddag met wat
Bleu ‘d Auvergne, vijgenbrood met
hazelnoot en zelfs wat mokka om
jezelf even aan de oevers van
de Douro te wanen.