Loading images...

Mooi werk uit Chili: Arboleda Carmenère

De ‘oude’ Bordeaux druif, door de vernietigende druifluis weggevaagd in het oorspronkelijke gebied en alleen nog als curiositeit aangeplant. In Chili heeft de oude wijnstok sinds 1850 letterlijk voet aan de grond gekregen, en doet het daar verrassend goed in de gemiddeld warmere omstandigheden. De Stille Oceaan op 12 km help natuurlijk wel bij het in toom houden van het gewas, een van de redenen dat Chili in de nieuwe wereld een meest ‘klassieke’ stijl heeft.

Rijp, gestoofd rood fruit (ik krijg een zuid Franse flashback: Carignan maceration carbonique??), rijpe aardbei, kers, kruiden en tabak in de neus.
Prettige zuren in de aanzet, overgaand in donkere pruimen en zwarte bes, de afdronk heerlijk opdrogend in een vleug cederhout.
Heerlijk bij een diner met gegrild vlees: en het gekoesterde halve flesje sloot de volgende dag bij Confit de Canard ook geweldig aan!
Carmenere